The Sawyer pool house provides a complementary auxiliary building to the previously built vacation house owned by a Chicago based client of Nicholas Design Collaborative.  Along with the existing house, the pool house helps to define exterior space centered on a new pool.  The pool house presents a stylistic counterpoint to the traditional main house, but uses a similar material palette.  The pool house contains a Living space and kitchenette, a bedroom suite, an art studio and a large bunk room.

 

Residential Architecture

Sawyer Pool House

Type        

Pool House

Status

Construction Completed 2008

Location

Sawyer, Michigan

 

Project Team

Peter Nicholas, Jacob Wahler

Structural Engineering

Bob Magruder

 

Awards

AIA Chicago Small Project Awards 2012, Honor Award

American Licensed Architect Design Awards 2010, Silver Medal  

Publications: 

Chicago Home + Garden, Summer 2012, "Just Add Water" 

Photography 

Linda Oyama Bryan